FAQ træterrasserens

Her kan du se de oftest stillede spørgsmål omkring træterrasserens

En træterrasserens er en metode hvor man mekanisk renser træterrassen for alger og skidt. Den mekaniske afrensning foregår med et professionelt højtryksanlæg, hvor vand under tryk bruges til at rengøre overfladen på træterrassen.

En typisk træterrasserens udføres i 3. step.

Step 1. – Din træterrasse renses helt ren ved brug af vores højtryksanlæg, hvor vi alene bruger rent og varmt vand. Vi bruger kun specialiseret og tilpasset udstyr til opgaven.

Step 2. – Efter din træterrasse er vasket helt ren, påfører vi en algebehandling, som desinficerer overfladen for eventuelle tilbageværende alger, lav og mos.

Step 3. – Når træterrassen er helt tør påføre vi træet en klar og usynlig træimprægnering.

JA! Vi renser alle typer træterrasse. Det gælder både træterrasser af almindeligt træ, som f.eks. trykimprægneret brædder og det gælder også alle hårdtræsterrasser som f.eks. IPÈ, JATOBA, mfl.

Nej! Du behøver ikke at være hjemme under en træterrasserens, blot vi har adgang til en vandhane og træterrassen er ryddet for alle havemøbler, krukker, mv.

NEJ! Vi renser kun med rent og varmt vand. Det mener vi er miljøvenligt!

Har du tilkøbt en algebehandling til din træterrasserens, så algebehandler vi din træterrasse med produktet AlgeFri N ProFF.
AlgeFri N ProFF er lovligt og godkendt af Miljøstyrelsen i Danmark. Det er tillige det eneste produkt på markedet som ikke omfattet af opsamlingskravet i Danmark. Der er således ingen afstandskrav til vandløb, søer eller andre naturlige forekomster af vand.
AlgeFri N ProFF nedbrydes primært af jordbakterier og nedbrydes til vand og CO2 uden andre restprodukter.

NEJ! En træterrasserens gør ikke skade på dine terrassebrædder.

Vi renser træterrassen skånsomt med vores højtryksanlæg, hvor vi bruger 60-70 grader varmt vand. Det varme vand sikrer at skidtet på træterrassen løsnes lettere, hvorved vi kan vaske med et lavere vandtryk. Jo højere vandtryk, desto større risiko er der for at beskadige træet.

Du bruger vel også varmt vand i køkkenvasken til at vaske dit service? Og når du går i brusebad, så bruger du vel også varmt vand? Varmt vand renser langt mere effektivt, og derfor skal du vælge et professionelt firma som bruger varmt vand til din renseopgave.

Nej! Det er ikke nødvendigt at slibe træterrassen efter rensen. Vi rengør træterrassen skønsomt, så du ville IKKE oplevet af træet frønner/flosser.

Når terrassen er tør efter rensen kan den uden andet forarbejde påføre en imprægnering, olie eller maling.

Når træterrasserensen er færdig vil du ikke opleve at det har svinet din ejendom.

Under arbejdets udførelsen er det uundgåeligt at svine lidt, men vi sørger ALTID for at skylle alle omkringliggende facader, belægninger, hegn og planter rene. Vi pudser også alle vinduer nær terrassearealet, så du blot skal nyde den rene terrasse, uden at bekymre dig om en efterfølgende rengøring.

Vi garanterer for en pæn oprydning!

Prisen for en træterrasserens beregnes pr. m2 plus en opstartspakke. Herudover afhænger prisen af hvilken pakke du vælger.

En typisk træterrasserens koster mellem 3.500 kr. – 7.500 kr.

Det er vigtigt at træer og buske ikke vokser op på eller henover træterrassen, da det vil medvirke til en hurtige tilsmudsning af træterrassen. Derudover er det godt at få algebehandlet træterrassen, da det hjælper til at holde træterrassen fri fra alger, så den altid fremstår ren og pæn.

Hos JDG Specialrens tilbyder vi en vedligeholdelsesaftale, hvor vi 2. gange årligt kommer og algebehandler din træterrasse. Algebehandlingen desinficerer træterrassen så alger og lav ikke gror på den. I en vedligeholdelsesaftale skal du ikke selv gøre noget – vi klarer det hele for dig. Vi holder selvfølgelig styr på tidspunkterne og adviserer dig inden vi kommer og algebehandler.

Vores træimprægnering er en klar væske som sprøjtes oven på den tørre træterrasse efter træterrasserensen, og som herefter danner en usynlig barriere. Når imprægneringen er tør vil du se at din træterrasse perler vand når det regner.

Træimprægneringen hjælper til at reducere fugtoptaget i træterrassen. For at alger og lav kan gro på træterrassen skal de alle have fugt, og når træimprægneringen reducerer fugtoptaget, så får de alle svært ved at gro på træterrassen.

Træimprægnering er den absolut bedste løsning, hvis du vil sikre, at din træterrasse fremstår pæn og ren mange år efter træterrasserensen.

En algebehandling desinficerer overfladen på din træterrasse. Det betyder, at hvis træterrasse er angrebet af alger og lav så vil algebehandlingen stoppe væksten af disse.

Alger spreder sig igennem mikroskopiske sporer i luften og vil over tid sætte sig på træterrassen igen. Derfor er det vigtigt løbende at få algehandlet træterrassen så algevæksten holdes nede. Vi anbefaler en algebehandling 2. gange årligt for det optimale resultat.

Har du fået din træterrasse imprægneret så er det også stadig en god ide at få den algebehandlet. Imprægneringen sikrer, at der ikke kan trænge noget ind i træterrassen, men der vil altid kunne lægge sig noget oven på træterrassen. Her sikrer algebehandlingen, at det snavs og skidt som lægger sig oven på træterrassen, let og ubesværet kan skyldes væk af regn, sne og slud.

I princippet kan du godt selv vaske din træterrasse, men det er et stort arbejde, og uden det rigtige udstyr er der stor risiko for at beskadige overfalden på træterrassen.

Når det kommer til højtryksrengøring, så er vandmængden fra din højtryksrenser meget vigtigt for rengøringsevnen.
De fleste hobbyrensere som kan købes i byggemarkederne, de vasker med højt vandtryk og en lille vandmængde. Rengøringsevnen kommer altså fra det høje vandtryk, som giver en større risiko for at beskadige overfladen, da det er vandtrykket fremfor vandmængden som rengør overfladen.
Professionelle højtryksanlæg vasker med en stor vandmængde, som betyder at rengøringsevnen primært kommer fra mængden af vand, og mindre fra vandtrykket. Kan højtryksanlægget vaske med varmt vand, ja så er rengøringsevnen selvsagt forøget markant. En stor vandmængde og et lavere vandtryk er langt mere effektivt og skånsomt for træterrassen.

Vil du være sikker på at få en flot træterrasse uden at overfladen beskadiges, så skal du gøre brug af et professionelt rensefirma som har et professionelt højtryksanlæg med varmt vand.

Vi tilbyder træterrasserens til alle typer erhvervskunder, institutioner, Det offentlige Danmark og privatkunder.

Du kan bestille en træterrasserens ved at:

  1. Udfylde vores kontaktformular på hjemmesiden
  2. Skriv os en mail på info@jdg-specialrens.dk
  3. Ringe til os på tlf. 29 80 26 51
  4. Skriv til os på vores Facebook eller Instagram