FAQ tagrens

Her kan du se de oftest stillede spørgsmål omkring tagrens

En tagrens er en metode hvor man mekanisk renser taget for alger, mos og skidt. Den mekaniske afrensning foregår med et professionelt højtryksanlæg, hvor vand under tryk bruges til at rengøre taget.

En typisk tagrens udføres i 2. step.

Step 1. – Dit tag renses helt rent ved brug af vores højtryksanlæg, hvor vi alene bruger rent og varmt vand. Vi bruger kun specialiseret og tilpasset udstyr til opgaven.

Step 2. – Efter dit tag er vasket helt rent, påfører vi en algebehandling, som desinficerer overfladen for eventuelle tilbageværende alger, lav og mos.

Prisen for en tagrens beregnes pr. m2 plus en opstartspakke. Herudover afhænger prisen af hvilken pakke du vælger.

En typisk tagrense koster mellem 15.000 kr. – 25.000 kr.

Nej! Du behøver ikke at være hjemme under en tagrens, blot vi har adgang til en vandhane og arealet rundt om din ejendom er ryddet for alle havemøbler, krukker, køretøjer mv.

NEJ! Vi renser kun med rent og varmt vand. Det mener vi er miljøvenligt!

Har du tilkøbt en algebehandling til din tagrens, så algebehandler vi i langt de fleste tilfælde med produktet AlgeFri N ProFF.
AlgeFri N ProFF er lovligt og godkendt af Miljøstyrelsen i Danmark. Det er tillige det eneste produkt på markedet som ikke omfattet af opsamlingskravet i Danmark. Der er således ingen afstandskrav til vandløb, søer eller andre naturlige forekomster af vand.
AlgeFri N ProFF nedbrydes primært af jordbakterier og nedbrydes til vand og CO2 uden andre restprodukter.

Har vi ikke mulighed for at algebehandle med AlgeFri N ProFF, så gør vi brug af algemidlet Neutralon, som også er lovligt og godkendt af Miljøstyrelsen i Danmark.

Når tagrensen er færdig vil du ikke opleve at det har svinet din ejendom.

Under arbejdets udførelsen er det uundgåeligt at svine lidt, men vi sørger ALTID for at skylle alle omkringliggende belægninger, facader, hegn og planter rene. Vi pudser også alle vinduer på ejendommen, så du blot skal nyde dit rene tag, uden at bekymre dig om en efterfølgende rengøring.

Vi garanterer for en pæn oprydning!

Vi kan rense dit tag i op til 16 meters højde, uden brug af lift eller stige.

Nej! Vi går aldrig på taget under en tagrens.

Vi renser kun tage fra en lift. Det mener vi er dét eneste rigtige, da det bidrager til et højt sikkerhedsniveau for os, og så taget ikke belastes unødvendigt under rensen.

Nej, vi tilbyder desværre ikke tagmaling. Vi er specialister i tagrens, men ikke i malerarbejde.

Når du har fået renset taget af os er det 100 % klart til at blive malet. Der kræves ikke andet forarbejde. Vil du selv male det, eller kender du en tagmaler, så er opgaven ligetil når vi har renset taget.

Nej! Vi renser ikke asbesttage.

Hos os er miljø og sikkerhed to meget vigtige parametre, og af samme årsag tilbyder vi ikke rens af asbesttage.

Et godt og billigere alternativt til en tagrens er en algebehandling af taget. Har du asbesttag, så algebehandler vi gerne det. Det kræver dog noget mere tålmodig, da regn og blæst skal skylle taget ren.

Nej! Vi renser f.eks. ikke asbesttage.

Med undtagelse af asbesttage, så renser vi stort set alle typer tage, det er dog en forudsætning at taget er i god stand og kan modstå en tagrens.

Vi hjælper selvfølgelig med at vurdere standen på dit tag. Vi siger gerne fra, hvis vi vurderer at standen på taget er for dårlig til en tagrens.

Et godt og billigere alternativt til en tagrens er en algebehandling af taget. Har du asbesttag, så algebehandler vi gerne det. Er taget i for dårlig stand til en tagrens, så er en algebehandling en god løsning. Ved en algebehandling er der INGEN risiko for at beskadige taget da taget blot påføres et hvidt algeskum. Ved en algebehandling er tagets påvirkning på niveau med en god regnbyge.

Det er vigtigt at træer og buske ikke vokser henover taget, da det vil medvirke til en hurtige tilsmudsning af taget. Derudover er det godt at få algebehandlet taget, da det hjælper til at holde taget fri fra alger, mos og lav, så det altid fremstår rent og pænt.

Hos JDG Specialrens tilbyder vi en vedligeholdelsesaftale, hvor vi 2. gange årligt kommer og algebehandler dit tag. Algebehandlingen desinficerer taget så alger, mos og lav ikke gror på det. I en vedligeholdelsesaftale skal du ikke selv gøre noget – vi klarer det hele for dig. Vi holder selvfølgelig styr på tidspunkterne og adviserer dig inden vi kommer og algebehandler.

En algebehandling desinficerer overfladen på dit tag. Det betyder, at hvis taget er angrebet af alger, mos eller lav så vil algebehandlingen stoppe væksten af disse.

Alger spreder sig igennem mikroskopiske sporer i luften og vil over tid sætte sig på taget igen. Derfor er det vigtigt løbende at få algehandlet taget så algevæksten holdes nede. Vi anbefaler en algebehandling 2. gange årligt for det optimale resultat.

I princippet kan du godt selv vaske dit tag, men det er et stort arbejde, og uden det rigtige udstyr er der stor risiko for at beskadige taget.

Når det kommer til højtryksrengøring, så er vandmængden fra din højtryksrenser meget vigtigt for rengøringsevnen.
De fleste hobbyrensere som kan købes i byggemarkederne, de vasker med højt vandtryk og en lille vandmængde. Rengøringsevnen kommer altså fra det høje vandtryk, som giver en større risiko for at beskadige overfladen, da det er vandtrykket fremfor vandmængden som rengør overfladen.
Professionelle højtryksanlæg vasker med en stor vandmængde, som betyder at rengøringsevnen primært kommer fra mængden af vand, og mindre fra vandtrykket. Kan højtryksanlægget vaske med varmt vand, ja så er rengøringsevnen selvsagt forøget markant. En stor vandmængde og et lavere vandtryk er langt mere effektivt og skånsomt for facaden.

Vil du være sikker på at få et flot tag uden at overfladen beskadiges, så skal du gøre brug af et professionelt rensefirma som har et professionelt højtryksanlæg med varmt vand.

Det eneste du skal bidrage med til tagrensen er adgang til en vandhane samt at området omkring bygningen er ryddet for køretøjer, havemøbler, krukker mv. Herefter klarer vi resten.

Vi tilbyder tagrens til alle typer erhvervskunder, institutioner, Det offentlige Danmark og privatkunder.

Du kan bestille en tagrens ved at:

  1. Udfylde vores kontaktformular på hjemmesiden
  2. Skriv os en mail på info@jdg-specialrens.dk
  3. Ringe til os på tlf. 29 80 26 51
  4. Skriv til os på vores Facebook eller Instagram