FAQ Algebehandling
Her kan du se de oftest stillede spørgsmål om algebehandling
Hvad er algerens
En algebehandling er metode til at fjerner alger på f.eks. tage, facader og belægninger uden brug af højtryksrengøring. Ved en algebehandling påføres overfladen et hvidt algeskum som får algerne til at visne og slippe overfladen.
Fjerner en algebehandling mos fra taget?
Ja! En algebehandling fjerner også mos fra taget.
Har du store mosklumper på taget, så kræver det en del regn og blæst for at taget skylles rent, så hav’ gerne tålmodighed. Mosens rødder slipper taget kort efter algebehandlingen.
Hvornår på året kan man algebehandle?
Man kan algebehandle hele året, så længe der ikke er rimfrost på den overflade som algebehandles.
Det er vigtigt, at der kun algebehandles på en tørvejrsdag, med udsigt til minimum 6 timers tørvejr efter algebehandlingen er udført.
Hvad koster en algebehandling?
Prisen for en algebehandling fastsættes ud fra størrelsen på det areal som skal algebehandles. En algebehandling koster typisk mellem 1.500 kr. – 3.500 kr.
Skal jeg være hjemme ved en algebehandling?
Nej! Du behøver ikke at være hjemme under en algebehandling, blot vi har adgang hele vejen rundt om din ejendom.
Vi tager altid billeder af overfladen før og under behandlingen som dokumentation. Er du ikke hjemme under behandlingen, så sender vi billederne til dig på en mail eller sms.
Kan man få abonnement på algebehandling?
JA! Vi har mange kunder på abonnement, hvor vi kommer 1-2 gange årligt og algebehandler deres tage, facader og belægninger.
Hos JDG Specialister kalder vi abonnement for en ”vedligeholdelsesaftale”. Vedligeholdelsesaftalen sikrer, at dit tag, din facade eller din belægning holdes fri fra alger, uden at du skal bekymre dig for hvornår og hvordan dette gøres. Vi holder styr på det hele for dig.
Vi lægger din aftale i vores kalender og sender dig en sms dagen inden vi kommer.
Hvor ofte skal man algebehandle?
Hvis du vil have den optimale virkning af en algebehandling, så skal overfladen algebehandles 2. gange årligt. Det sikrer at algevæksten holdes nede.
Der er ingen fordele i at algebehandle oftere end 2. gange årligt på samme overflade.
Hvordan kan jeg se om algebehandlingen har virket?
Har du mos på taget når algebehandlingen udføres, så vil du efter 2-3 uger se, at mosen bliver brun som er en indikation på, at den er visnet og rødderne slipper tagoverfladen.
Algerne på taget vil efter en algebehandling blive grå og tørre ud. Reaktionen på algerne er forskellig, alt efter hvilken algetype det er, men fælles for dem alle er, at de tørrer ud og slipper overfladen.
Hvordan udføres en algerbehandling?
En algebehandling udføres ved, at overfladen hvorpå algerne gror, påføres et hvidt skum som får algerne til at visne og slippe overfladen.
Påføringen sker via vores højtryksanlæg i bilen, hvor med specialtilpasset lanser og dyser dækker overfladen med et hvidt algeskum.
Hvilke algebehandlingsmiddel bruger i?
Til algebehandling gør vi brug af to typer algebehandlingsmiddel, Alge Fri N ProFF og Neutralon. Begge algemidler er godkendt af Miljøstyrelsen i Danmark, og er derfor fuldt lovlige at bruge til algebekæmpelse.
I langt de fleste tilfælde gør vi brug af Alge Fri N ProFF da vores vurdering er, at dét algemiddel er det mest miljøvenlige på markedet. Det skyldes, at der ingen afstandskrav er til vandløb, søer eller andre naturlige forekomster af vand, og algemiddel nedbrydes til vand og CO2 uden andre restprodukter.
Hvor hurtigt virker en algebehandling?
En algebehandling virker efter få dage, hvorefter alger, lav og mos vil visne og slippe overfladen. For at overfalden bliver ren kræver det regn og blæst til at skylle den ren, og derfor har vejrforholdene en stor indflydelse på hvor hurtigt overfladen rengøres.
Hvor meget sviner en algebehandling?
En algebehandling sviner ikke!
Skulle vi mod forventning få ramt dine vinduer med det hvide algeskum, så pudser vi dem selvfølgelig inden vi kører igen.
Gør en algebehandling skade på overfladen?
Nej! En algebehandling gør ikke skade på overfladen. Vi sikrer altid, at der gøres brug af det korrekte algemiddel til opgaven, så overfladen ikke beskadiges.
Skulle vi mod forventning få ramt dine planter, hæk eller lignede så beskadiges disse ikke. Vi skyller dem blot med rent vand efterfølgende.
Skal jeg bidrage med noget til algebehandlingen?
Vi har selv alt med til algebehandlingen!
Det er dog vigtigt at der ikke står køretøjer tæt ved dét område som skal algebehandles.
En algehandling skader ikke dit køretøj, men det kan efterlade hvide pletter på lakken som skal fjernes ved en almindelig vask. Så for at undgå unødvendigt arbejde, beder vi om at området er ryddet for køretøjer.
Hvem kan få udført en algebehandling?
Vi tilbyder algebehandling til alle typer erhvervskunder, institutioner, Det offentlige Danmark og privatkunder.
Hvordan bestiller jeg en algebehandling?
Du kan bestille en algebehandling ved at:
- Udfylde vores kontaktformular på hjemmesiden
- Skriv os en mail på info@jdg-specialrens.dk
- Ringe til os på tlf. 29 80 26 51
- Skriv til os på vores Facebook eller Instagram